Maak een afspraak

Tips

Hoe gaat een behandeling bij mij in zijn werk?

Of je nu duidelijk weet welk kapsel je wilt of juist op zoek bent naar advies, ik stel de vragen zo dat we het perfecte plaatje voor ogen krijgen.

Daarbij geef ik ook altijd tips hoe je jouw haar het beste kunt verzorgen. Je kent het gezegde vast: ‘als je haar maar goed zit’. Als je je mooi van buiten voelt, straal je dit ook uit. Daar help ik je graag bij.

Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?

Hartvormig
Het hartvormig gezicht met het brede voorhoofd en de smalle kin heeft geen extra volume bovenop het hoofd nodig. Camoufleer het brede voorhoofd met een lichte pony, die dan wel piekerig moet zijn. Wil je meer volume, maak dan ter hoogte van de kin krullen of knip een zachte boblijn.

Diamantvormig
De brede jukbeenderen moeten te alle tijde tot hun recht komen, want zij zijn het belangrijkste item. Een korte haarstijl die ter hoogte van de jukbeenderen plat op het hoofd wordt gedragen, ziet er fantastisch uit. Extra breedte op deze hoogte is overigens niet aan te raden. Volume op het voorhoofd en/of ter hoogte van de kin zal er goed uitzien, want de beenderstructuur is er op zijn smalst.

Ovaal
Dit is de ideale gezichtvorm, waarbij veel haarstijlen goed staan. Zowel stijlen die vanuit het midden zijn opgebouwd, als stijlen met een zijscheiding zien er goed uit, net als lange en korte stijlen. Is de persoon klein, of heeft zij erg fijn haar, dan zal een korte coupe weer beter staan. Door volume bovenop het hoofd te creëren, kom je ook wat extra lengte toevoegen.

Rechthoekig
Het lange, rechthoekige gezicht ziet er goed uit met een pony; de lengte van het gezicht wordt daardoor gereduceerd. Extra volume bovenop moet afgeraden worden, net als erg lang haar. Beter zal een rechthoekige coupe staan, mits het gecombineerd wordt met een soort pony én volume bij de slapen.

Peervormig
Een werveling van krullen op het hoofd en een coupe die smal toeloopt naar de kaaklijn toe is ideaal. Zorg ervoor dat er ter hoogte van de jukbeenderen géén extra volume zit.

Vierkant
De vierkante gezichtsvorm zal minder vierkant lijken met een zijscheiding. Is het gezicht kort, dan is een brede, zware pony geen goed idee. Beter staat een volumineuze stijl, eventueel met behulp van een permanent of omvorming, als de haarlengte maar bot wordt afgeknipt.

Rond
Een rond gezicht ziet er beter uit met een haarstijl die wat extra hoogte toevoegt om het gezicht slanker te laten lijken. Als het haar dun en fijn is, ligt een aanzetpermanent of omvorming voor de hand. Houd de stijl in ieder geval zacht. Een rechthoekige coupe is strijdig met de gezichtsvorm door de conflicterende lijnen en kan het gezicht juist dikker doen lijken. Zachte golven aan de zijkant van het hoofd, met wat volume op de top, is ideaal.

Wat te doen als je je haar hebt laten kleuren, of wilt laten kleuren?

Bespaar niet op professionele haarverzorgingsprodukten, want als je iets meer uitgeeft ben je ervan verzekerd, dat je er alles aan gedaan hebt om je kleur te behouden. Behandel gekleurd haar extra goed. Chemische verzorgingsprodukten, maken je haar slap en onhandelbaar. Bovendien maken ze het poreus zodat het afbreekt.

Een goed voorbeeld is het halve werk

Laat altijd verschillende plaatjes zien van wat je bedoeld, als je het niet goed kan uitleggen wat je bedoeld.

Kort haar

  • Korte coupes moeten vaker geknipt worden.
  • Als je 4-6 weken aanhoudt blijft je haar in het goede model.
  • Voor het in model brengen gebruik je kleinere borstels.
  • Ga je van lang haar naar kort haar, zorg dan dat je voldoende plaatjes kan laten zien, zodat de kapster weet wat je bedoeld.

Lang haar

  • Lang haar is oud haar, dus behandel je lengtes met extra verzorging. Bv met een masker, conditioneren leave inn conditioner.
  • Lang haar hoeft helemaal niet saai te zijn, je kunt het verlevendigen met een pony, laagjes of een leuk kleuraccent.
  • Als je je lange haar mooi wil houden, kun je het beste je haar om de 10-12 weken laten knippen. Dan heb je het minst last van gespleten en/of uitgedroogde punten.
0DEEC497-0012-4DD2-B67D-E11039D6ABEE

Volg de Kapster

Contact

Mirjam Garstman
Reygerboslaan 28
4283 HB Giessen
K.v.k: 18067359

T: +31 (0)611 13 64 75
E: info@dekapster.nl